Αξιωματικός του Στρατού έκανε spa «εις υγείαν του κράτους»

Ανώτερος αξιωματικός του Κυπριακού Στρατού που υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα έκανε μασάζ και επισκεπτόταν spa και έστελνε τον λογαριασμό στο υπoυργείο Άμυνας ως ιατρικά έξοδα του ίδιου και της οικογένειας του.

Όπως προκύπτει από έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Κύπρου ο αξιωματικός μέσα σε διάστημα 4 ετών χρέωσε το κράτος με 101.375 ευρώ για ιατρικά έξοδα του ίδιου και της οικογένειας του, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι κάποιος αντιμετώπιζε ιατρικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ο αξιωματικός είχε λάβει μόλις οκτώ μέρες άδεια ασθενείς … και έσφυζε από υγεία.

Από δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα αναλυτικά τιμολόγια και χρεώσεις για τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του αξιωματικού, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε σοβαρή χρόνια ιατρική πάθηση ή νόσημα που να απαιτεί τακτική ιατρική παρακολούθηση και χορήγηση συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής, καθώς επίσης να έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
Όλα τα μέλη της οικογένειας, διαφαίνεται ότι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλονταν σε διάφορες οδοντιατρικές εργασίες, που αφορούσαν κυρίως καθαρισμό πέτρας, θεραπεία φλεγμονής των ούλων, φθορίωση και στίλβωση των δοντιών, κ.α., συνολικού κόστους περίπου 490 ευρώ ανά επίσκεψη. Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες δεν καλύπτονται από τα κρατικά ταμεία.

Αυτές οι οδοντιατρικές εργασίες γινόντουσαν κάθε τέσσερις μήνες.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password