Στο «σφυρί» ένα Iso Grifo A3-C

Ένα πολύ σπάνιο ιταλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα Iso Grifo A3-C ένα από τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα του Τζόνι Χαλιντέι, του γάλλου ρόκερ που πέθανε πρόσφατα, θα βγει στο σφυρί στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος Σόθμπις.

Το διθέσιο όχημα, 300 αλόγων, με κινητήρα V8 Chevrolet 5,3 λίτρων, εκτιμάται στα τρία εκατομμύρια ευρώ — η καθαρή του αξία συν την αξία που τού προστίθεται λόγω του διασήμου πρώτου κατόχου του.

Το Iso Grifo A3-C που κατασκευάστηκε μόλις σε 10 αντίτυπα, σχεδιάστηκε το 1964 από τον μηχανικό αυτοκινήτων Τζιότο Μπιτσαρίνι, έναν πρώην της Ferrari. Το αμάξωμα από κράμα αλουμινίου, υπογράφεται από τη Bertone.

Έχοντας μόλις 26.000 χλμ. στο κοντέρ του, το αυτοκίνητο αγοράστηκε πρώτο χέρι από τον Τζόνι Χαλιντέι σε δημοπρασία τον Νοέμβριο του 1965.

Μέγας λάτρης των σπορ αυτοκινήτων, ο Χαλιντέι πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου από επιπλοκές του καρκίνου του πνεύμονα σε ηλικία 74 ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού μερικές ημέρες αργότερα για να αποτίσουν φόρο τιμής στο «ίνδαλμα των νέων».

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password